Inspiratie: drie verschillende soorten oorbellen!

Inspiratie: drie verschillende soorten oorbellen!

Door Tijn

Het weekend komt eraan! De perfecte tijd om jezelf even helemaal op te doffen en de spotlight te stelen. Mooie schoenen, felgekleurde kleding en een mooi setje sieraden horen hier allemaal bij. En hoewel we je niet kunnen helpen bij de eerste twee, verlenen we je vandaag graag wat inspiratie voor die laatste.

In totaal zijn er honderden verschillende soorten oorbellen. Maar jammer genoeg hebben (de meeste mensen) een bepaald budget voor hun sieraden en zullen we dus prioriteiten moeten stellen. Om je hierbij te helpen delen wij drie oorbel categorieën waar je compleet los mee kunt gaan!

Statement oorbellen

We beginnen met een sterk: als je echt wil opvallen moet je bij statement oorbellen zijn. Statement oorbellen kenmerken zich vaak door hun grootte, maar ook door het gebruik van felle kleuren en blinkende materialen. Tot slot zul je bij deze oorbellen vaak andere opvallende eigenschappen zien. Denk aan allerlei soorten stofjes, leuke kralen, of andere verassende elementen.

Als je niet op wilt vallen zit je met deze oorbellen dus aan het verkeerde adres, maar voor het feestbeest zit je hier zeker goed. Zoek jij het wel iets subtieler? Lees dan vooral verder!

Religieuze of symbolische oorbellen

Voor het feestbeest dat ook wat persoonlijks wil delen met zijn look zijn religieuze of symbolische oorbellen erg geschikt. Door een oorbel te dragen die wat over je geloof zegt weet iedereen meteen waar je staat. Ditzelfde geldt voor oorbellen die een bepaald bekend icoon of symbool dragen. Met een Yin & Yang oorbel weet iedereen bijvoorbeeld meteen dat jij balans een belangrijk onderdeel van je leven vindt.

Houdt bij dit soort oorbellen wel rekening met wisselende reacties. Iemand die ook enthousiast is over je keuze weet meteen dat hij het gesprek er met je over aan kan gaan. Maar als iemand erg tegen het onderwerp in kwestie is kan het nog wel eens ongemakkelijk worden!

Minimalistische oorbellen

Als je tot slot wat minder graag in de spotlight staat zijn deze oorbellen voor jou. Deze oorbellen kenmerken zich doorgaans door een kleiner formaat. Ook zijn de kleuren vaak minder fel, of zijn de materialen minder glansrijk. Qua stijl zal je hier ook ontwerpen terugvinden die meer een “allemansvriend” zijn. 

Ook als je dus nog een beetje onzeker bent over je stijl zijn deze oorbellen een fantastisch startpunt. Door klein te beginnen kan je altijd wat avontuurlijker uitpakken bij je tweede of derde setje oorbellen. Door met een setje minimalistische oorbellen te beginnen kan je eerst rustig dit vertrouwen op bouwen.

Zoals je ziet: qua keuze is er binnen de oorbellen markt genoeg. We hopen je met dit blog een klein zetje in de juiste richting te hebben gegeven, en zijn enorm benieuwd waar je voor gaat!